DANICA GRUJIČIĆ I LONČAR PORUČILI ĐILASU I BIVŠEM DIREKTORU KCS: Uništavali ste zdravstvo, punili ste račune stranih klinika…

0
Lekari u Srbiji su tada, čekajući specijalizacije koje ne mogu da dobiju, skupljajući pare da plate da se zaposle u nekoj zdravstvenoj ustanovi, sa nevericom posmatrali kako Dragan i Džo pune račune turskih klinika, dok se naše ustanove raspadaju, a pacijenti sami donose konac za operaciju, gazu i zavoje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktorka Instituta za onkologiju dr Danica Grujičić u zajedničkom saopštenju oštro su kritikovali rad bivšeg direktora Kliničkog centra Srbije Đorđa Bajeca, kao i gradonačelnika Beograda iz tog vremena Dragana Đilasa.

FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

– Alo, Bajec, kako je najbolje da uništimo nase zdravstvo? Ajde, Dragane, da šaljemo sve na lečenje u Tursku i plaćamo iz našeg budzeta… Beše to 2009. godina kada je Srbija počela da šalje naše građane na Gama nož u turske klinike o trošku RFZO. Lekari u Srbiji u neverici, čekajući specijalizacije koje ne mogu da dobiju, skupljajući pare da plate da se zaposle u nekoj zdravstvenoj ustanovi, sa nevericom su posmatrali kako Dragan i Džo pune račune turskih klinika, dok se naše ustanove raspadaju, a pacijenti sami donose konac za operaciju, gazu i zavoje. Iskeširano je iz budžeta Srbije više od četiri miliona evra za Gama nož u Turskoj. Za tri godine tretirano je oko 720 naših građana za navedenu sumu. Sve se to promenilo 2. novembra 2015. godine kada je u KCS počeo sa radom prvi Gama nož u Srbiji, plaćen upravo onoliko koliko je ostavljeno para u privatnim turskim klinikama u vreme Dragana i Džoa – naveli su Lončar i Grujičićeva.

Samo prve godine rada Gama noža u Srbiji je tretirano 800 pacijenata. Za tri godine je, kako su ocenili, u turskim klinikama 720 naših građana za više od 4 miliona evra, a za godinu dana u našoj klinici, sa našim lekarima i sestrama 800 naših građana.

FOTO: SONJA SPASIĆ

– Nesporno je da Dragan u svakoj “brizi” o građanima Srbije vidi lični interes, te naučen da se u svaki posao ugradi 100, 200, pa čak i 300 odsto on kroz svoje valutne naočare vidi samo cifre i poslove koji su bili mogući jedino u njegovo i Džoovo vreme. Građani Srbije vrlo dobro znaju, a trebalo bi o tome da se informišu i Dragan i njegov partner koji plaća porez u Luksemburgu, da je kompletna investicija nabavke i stavljanja u rad Gama noža i Iks noža, po principu “ključ u ruke”, ukupno iznosila 12 miliona evra. Verujemo da bi Dragan i poreski obveznik Luksemburga, da su bili u prilici, samo Gama nož platili toliko, ali novcem građana Srbije. I Iks nož bar duplo. Da su bili u prilici… Dragane Đilase, upravo je sve navedeno razlog zašto vas narod u Srbiji neće, jer ti i tvoji partneri čak i u bolesnim osobama vidite priliku za laku zaradu – zaključili su Lončar i Grujičićeva u zajedničkom pismu za javnost.

Kurir.rs

Foto Kurir
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.