DANAS “GENERALNA PROBA”, HAOS OD PONEDELJKA Počinje škola i saobraćajni kolaps, IZBEGAVAJTE ovih sedam lokacija

0 4,057

Brojni javni radovi, završetak sezone godišnjih odmora i školskog raspusta, kao i zimski red vožnje sa 200 i kusur više vozila javnog gradskog prevoza, mogli bi da parališu saobraćaj u prestonici naredne nedelje, dok je prvi dan septembra svojevrsna generalna proba, upozoravaju beogradski taksisti.

– Verujem da će veliki broj školaraca produžiti raspust do ponedeljka, odnosno da se neće pojaviti već sutra u školskim klupama, te da će saobraćaj generalno postati dosta frekventniji tek od sledeće nedelje – kaže Milan Bojić iz Beogradskog taksija, navodeći koje sve to lokacije bi mogle da naprave problem u saobraćaju u budućem periodu.

1. PANČEVAČKI MOST KA CENTRU

Pančevački most potencijalna opasnost

Foto: V. Lalić / RAS SrbijaPančevački most potencijalna opasnost

Prva kritična tačka očekuje se na Pančevačkom mostu i saobraćajnice koje od njega vode ka centru grada.

– Veliki broj vozila krenuće, kao što to i inače biva u ovo doba godine, preko tog mosta. Prethodne godine pokazale su da dosta vozača odatle ide ka Ruzveltovoj ulici, ali kako su u toku radovi na tom potezu, očekujemo gužve od hale “Aleksandar Nikolić”, pa dalje ulicama Zdravka Čelara i Beogradskom. Odatle se gužve prebacuju na Slaviju koja je takođe u rekonstrukciji. Naravno, u poslepodnevnim časovima u ovom delu grada saobraćaj će biti pojačan u suprotnom smeru, od centra ka Pančevu – objašnjava Bojić.

2. BULEVAR DESPOTA STEFANA

Bulevar despota Stefana

Foto: Mateja Beljan / RAS SrbijaBulevar despota Stefana

Od Pančevačkog mosta saobraćaj će se slivati i Bulevarom despota Stefana, te se i u ovoj saobraćajnici očekuju gužve.

– Tim bulevarom će se kretati sugrađani iz Mirijeva i sa Karaburme, koji dolaze preko Ulice Dragoslava Srejovića i Višnjičke, u kojoj se takođe trenutno odvijaju radovi. Kada se osim iz te dve ulice još slije i preostali saobraćaj sa mosta, pretpostavljam da će se dosta sporije ići – dodaje Bojić.

3. BRANKOV MOST I OKOLINA

Sledeći veliki problem može predstavljati rekonstrukcija Brankovog mosta.

– Saobraćaj na samom mostu protiče, za sada, manje-više dobro, ali smo primetili da otkako se krenulo sa radovima, prilazi mostu su ti koji vozačima stvaraju problem. Na tim mestima vozači postaju nervozni, najčešće jer im je mrsko da na posao krenu malo ranije i onda se usled žurbe tu često dešavaju udesi i nezgode – dodaje Bojić.

4. AUTO-PUT I GAZELA

Gužve od Dušanovca ka Novom Beogradu

Foto: Naxi kamere / screenshotGužve od Dušanovca ka Novom Beogradu

Kao naredno izvorište zastoja u saobraćaju, predviđa se auto-put, inače najfrekventnija saobraćajnica u gradu.

– Očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja u smeru od Plavog mosta ka Novom Beogradu, a tokom poslepodneva kolone umeju da se naprave čak od Bežanijske kose pa do pomenutog mosta – ističe Bojić.

5. AUTOKOMANDA-SLAVIJA

Radovi u Bulevaru oslobođenja

Foto: Vladimir Živojinović / RAS SrbijaRadovi u Bulevaru oslobođenja

Kako se moglo i pretpostaviti, potez Autokomanda – Slavija takođe je potencijalno problematičan.

– Alternativa spuštanju od Autokomande do Slavije Bulevarom oslobođenja trebalo bi da budu Braničevska i Ulica Bore Stankovića, ali se i u toj saobraćajnici izvode javni radove, te će saobraćaj biti dodatno opterećen – kaže naš sagovornik.

6. BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Radovi u Ruzveltovoj prete Bulevaru

Foto: Rajko Ristić / RAS SrbijaRadovi u Ruzveltovoj prete Bulevaru

Kao buduću noćnu moru vozača Bojić vidi i Bulevar kralja Aleksandra i okolne ulice.

– Bulevar, naročito kod Vukovog spomenika biće opterećeniji, a dosta zastoja primetili smo u Resavskoj ulici, jer u poslednje vreme tu često dolazi do kvara tramvaja. Takođe, nešto dalje, gužve će se najverovatnije stvarati u Maksima Gorkog i Južnom bulevaru – zaključuje Milan.

7. ULICA KNEZA MILOŠA

Kneza Miloša alternativa za mnoge pravce

Foto: P. Marković / RAS SrbijaKneza Miloša alternativa za mnoge pravce

Ionako veoma opterećena saobraćajnica, zbog radova oko Slavije, ali i na Brankovom mostu, postala je “crna saobraćajna tačka”.

 Prethodnih dana kolone su se protezale skoro od Topčiderske zvezde do Takovske. Za taj potez je ponekad bilo potrebno i pola sata, tako da će i ovde sigurno biti “čepova” – upozoravaju taksisti.

8. MANJI ČEPOVI ŠIROM GRADA

Radovi na svakom ćošku

Foto: Blic / RAS SrbijaRadovi na svakom ćošku

Osim velikih, u toku su i manji radovi koji su u stanju, međutim, dodatno da parališu saobraćaj u prestonici. Danas bi, po planu, trebalo da budu gotovi oni u Glavnoj ulici u Zemunu, ali će biti nastavljeni u Višnjičkoj, Bore Stankovića, Nikolaja Gogolja i Blagoja Parovića na Banovom brdu, ulicama Vojvode Toze i Ace Joksimnovića, a povrh svega zbog Sajma polovnih knjiga zatvoren je deo Kosovske ulice, od Vlajkovićeve do Takovske.

RADOVI IZMENILI TRASE LINIJA

Izmenjene mnoge autobuske linije

Foto: Vladimir Živojinović / RAS SrbijaIzmenjene mnoge autobuske linije

Radovi na Slaviji trebalo bi da budu završeni u oktobru, a do tada tramvajske linije 10 i 14 potpuno su ukinute, dok čitav niz drugih saobraća izmenjenom trasom: 2, 3, 9, 30, 31, 33, 42, 47, 48, 59, 78, 83.

Završetak radova u Ruzveltovoj ulici planiran je za 16. septembar, usled čega su linije 2, 5 i 9L ukinute, uvedena je nova linija 5A, dok izmenjenom trasom saobraćaju 25, 25P, 27, 27N, 65, 74, 202N i EKO 1.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Izvor/Autor Blic
Ostavite odgovor

Your email address will not be published.