Đaci škole u Mirijevu NEMAJU ČASOVE ENGLESKOG jezika iz NEVEROVATNOG razloga

0 536,245

Od početka školske godine učenici pojedinih odeljenja u OŠ “Pavle Savić” iz Mirijeva nemaju časove engleskog jezika, tvrde roditelji đaka jednog odeljenja četvrtog razreda.

Oni navode da im je na nedavno održanom roditeljskom sastanku učiteljica saopštila da deca neće pohađati časove engleskog jezika, jer nemaju nastavnika.

– Samo nam je saopšteno da za našu decu, koja su inače učenici četvrtog razreda, do daljeg neće biti nastave iz engleskog jezika. Kada smo pitali učiteljicu zbog čega je to tako, rekla je da škola nema nastavnika engleskog i da se čeka da iz ministarstva pošalju nekog ko je bio tehnološki višak – kaže za Blic jedan od zabrinutih roditelja.

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Kako kaže, nakon roditeljskog od nekoliko mama učenika prvog razreda saznali su da ni njihovi provaci nemaju časove engleskog iz istog razloga. Oni su pokušali da kontaktiraju i Prosvetnu inspekciju, odakle su ih uputili na Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

I dok zbunjeni roditelji postavljaju pitanja, da li bi i u slučaju da nema dovoljno učitelja deca potpuno prestala da idu u školu, direktor škole Radisav Milić demantuje infomaciju o ovim problemima.

– Prvi put čujem da neko iz ministarstva treba da pošalje novog nastavnika, to treba proveriti. Nastavnica je na bolovanju, ali svi đaci četvrtog razreda imaju nastavu iz engleskog jezika, dok prvaci počinju od ponedeljka. Oni su se prve dve nedelje prilagođavali i upoznavali sa predmetima – kaže za Blic direktor OŠ “Pavle Savić” Radisav Milić.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto BLIC / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.