Cvetni trg u Beogradu dobija fontanu: Vesić najavio nove projekte, a evo gde će se još graditi

0 4,894

Vesić je u ime Skupštine grada Beograda zahvalio kompaniji “Voda Voda”, koja će donirati fontanu, što su se odazvali pozivu da učestvuju u akciji izgradnje

Na Cvetnom trgu u Beogradu biće izgrađena fontana koju će donirati kompanija “Voda Voda”, a ugovor o donaciji fontane potpisali su danas u Starom dvoru zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kreator brenda “Voda Voda” Vojin Ðorđević i generalni direktor te kompanije Dejan Margetić.

Vesić je u ime Skupštine grada Beograda zahvalio kompaniji “Voda Voda” što su se odazvali pozivu da učestvuju u akciji izgradnje 54 fontane u Beogradu.

Podsetio je da je prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da se u Beogradu izgradi 50-ak fontana.

– Mi smo uradili analizu gde je sve moguće izgraditi fontane i počeli smo sa realizacijom ove ideje. Do sada je izgrađeno nekoliko fontana, a prva je fontana u ulici Strahinjića bana – rekao je Vesić.

Foto: Beoinfo

Osim toga, naveo je da je jedna fontana izgrađena i u dvorištu Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića, koje je otvoreno 25. februara.

Trenutno se projektuje novih 11 fontana, a jedna od njih će biti kod Bogoslovije gde će se nalaziti i jedna umetnička skulptura, rekao je Vesić i dodao da će ta fontana biti donacija Naftne industrije Srbije.

Foto: Skupština grada

– Neke fontane će biti finansirane iz budžeta, a za neke ćemo tražiti donatore. Drago nam je što je ”Voda Voda” prva kompanija koja se javila da donira fontanu – poručio je zamenik gradonačelnika i dodao da će fontana na Cvetnom trgu biti prelepa.

Foto: Beoinfo

Vrednost donacije je oko 150.000 evra, istakao je i zahvalio kompaniji “Voda Voda” što deo svoje zarade ulaže u društveno odgovorne projekte i Beograd.

Vesić je pojasnio da fontana na Cvrtnom trgu neće biti velika kao ona na Slaviji, ali će biti fontana kakve u Beogradu nema, a kakve su u svetu sada popularne – parterna fontana po kojoj će ljudi moći da hodaju.

Foto: Skupština grada

Vesić je još jednom zahvalio kompaniji “Voda Voda” jer su uradili dobru stvar za Beograd i pozvao ih da u skladu sa svojim mogućnostima nastave da pomažu grad, a druge kompanije koje posluju u glavnom gradu da slede njihov primer.

Kreator brenda “Voda voda” Vojin Ðorđević je rekao da, kada su dobili mogućnost da budu deo modernog razvoja Beograda tako što će donirati jednu od 54 fontane, uopšte nisu imali dilemu da žele da budu uključeni u to.

Foto: Skupština grada

– Za mene su fontane simbol sreće. One predstavljaju nešto što prevazilazi pojam ulepšavanja gradova jer su pre svega izvor vode, a voda je izvor života – rekao je on.

On je zahvalio Gradu Beogradu na ukazanom poverenju i arhitektama koji su se potrudili da naprave pravo umetničko delo, svesni odgovornosti i važnosti da fontana bude lepa i posebna. Đorđević je ukazao i na kinesko verovanje da svaka voda koja tečr pomaže u otklanjanju nevolja, zbog čega Kinezi grade male fontane u svojim domovima. Zato je poželeo i da buduća fontana bude simbol napretka i prosperiteta.

(Telegraf.rs/Tanjug)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Promo
Izvor/Autor Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.