CRNI SNEG” U ZEMUNU Stanari: Čađ pada po automobilima i dvorištima, komšije teško dišu i kašlju; “Elektrane”: Ugasićemo tu kotlarnicu

0 3,980

Žitelji naselja Sava Kovačević u Zemunu zabrinuti su jer već danima krupne crne čestice čađi padaju na njihove automobile dok se istovremeno naselje šire neprijatani mirisi.

Sa druge strane, iz JKP “Beogradske elektrane” poručuju da nema razloga za zabrinutost, jer je kvar koji je uzrokovao pojavu čađi na kotlovskom postrojenju u okviru toplane “Zemun” otklonjen.

Naime, građani su u panici jer su im crne mrlje prekrile automobile, kuće i dvorišta. Pojedini su, pričaju, počeli i da osećaju tegobe zbog dima koji kulja iz topane.

– Ne znamo šta se dešava ali očigledno da nešto nije u redu sa postrojenjima u toplani ili je pak loš kvalitet uglja. Naime, pored dima koji izaziva neprijatan miris, padaju i neke krupne čestice koje su kod mnogih od građana izazvali i zdravstvene probleme, poput kašlja i otežanog disanja – priča za “Blic” Milan Lazić, stanar Ulice Save Kovačević u istoimenom naselju.

Čestice čađi se teško skidaju sa automobila, tvrde komšije
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Čestice čađi se teško skidaju sa automobila, tvrde komšije

Kako objašnjava automobili su prekriveni česticama “poput crnog snega” koje se teško skidaju. To se može videti i na fotografijama koje je čitalac dostavio redakciji.

– U eri kada svi brinu o zaštiti životne sredine, naša je ovih dana ugrožena, a ne znamo razloge. Mi smo nekoliko puta pokušavali da saznamo o čemu se radi, ali iz toplane nemamo adekvatan odgovor. Ovo bi moralo da se spreči i da nam se kaže šta je, jer pored narušavanja zdravlja, oštećena nam je i imovina. Ja svoja kola ne mogu da očistim od ove čađi jer su ostale fleke na karoseriji – objašnjava Ilić.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto PRIVATNA ARHIVA
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.