Četvrta samostalna izložba akvarela poznatog umetnika Nenada Kojića

0 6,164

Dana 17.3.2020. godine u prostorijama “Matice iseljenika i Srba u regionu” Nušićeva br.4 u Beogradu sa početkom u 19h održaće se otvaranje četvrte samostalne izložbe akvarela našeg poznatog umetnika Nenada Kojića iz Beograda.

 

Radovi predstavljeni na izložbi predstavljaju izbor iz opusa od više od sto akvarela sa beogradskim motivima urađenih u periodu 2014-2019. Oni su neka vrsta likovnog dnevnika o tome kako je umetnik tražio sebe u Beogradu i Beograd u sebi. Iskren i originalan pogled na ljude i atmosferu grada, pod svim vremenskim uslovima, prikazan kao borba svetlog i tamnog koji se prožimaju.

Tehničko umeće znalački skriveno spontanošću je onaj tajni začin koji akvarel čini tako posebnim i drugačijim od ostalih.

 

Nenadove slike su akvareli u najboljoj svojoj predstavi, puni svetlosti i života, slikani paletom širokog spektra u kojoj preovlađuju boje grada, sa jasno istaknutim oblicima i čistom kompozicijom.
Nenad Kojić je umetnik specifičnog senzibiliteta, koji se ne plaši da vodi prepusti udeo u stvaranju svojih akvarela i vešto akcentuje glavne oblike i valere jasno postavljenim linijama i suvom četkom. Za svoje radove je već nagrađen 2014-te godine na međunarodnoj izložbi i velikim brojem ljubitelja kako u Srbiji tako i u Evropi i svetu. Umetnik živi i radi u Beogradu.

Pozivamo Vas da posetite ovu izložbu i sami se uverite koliko su ovi akvareli posebni.

Hvala.
Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na mail
ili mobilni telefon 063/409-015 – Nenad Kojić

 

FACEBOOK -NENAD KOJIĆ


Komentari

komentara

Foto Nenad Kojič
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.