CEO BEOGRAD PRIČA O OSNOVNOJ ŠKOLI SA MEDAKA: Deci u boravku umesto neudobnih klupa lejzi begovi!

0

Predlog je došao od majke čije dete pohađa prvi razred ove škole

BEOGRAD – Roditelji učenika koji pohađaju osmoletku “Milan Đ. Milićević” na Medakoviću odlučili su da obraduju svoje mališane za novogodišnje praznike tako što će neudobne školske klupe deci u boravku zameniti – lejzi begovima!

Predlog je došao od majke čije dete pohađa prvi razred ove škole, da bi potom došao do roditeljskog saveta, koji je bio oduševljen samom idejom.

 

 

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

Ova ideja pokrenuta je pre svega zbog zdravstvenog aspekta jer nije zdravo da deca provode više od šest sati u drvenim klupama, a zatim i da bi se deci vreme provedeno u boravku pre ili posle škole učinilo što udobnijim.

Svaka donacija školi je dobrodošla i pozitivno je to što se poboljšava kvalitet boravka dece u školi. Oduševljen sam idejom i pohvalio sam roditelja koji je došao na ovu ideju. Preostaje samo da proverim sa učiteljima da li u učionicama u kojima deca borave ima dovoljno prostora za lejzi begove – kaže za list direktor škole Toni Milivojević.

U nabavci lejzi begova učestvovaće roditelji, a svaku vreću za sedenje koristiće dva deteta tokom vremena provedenom u boravku – jedan učenik prvog i jedan učenik drugog razreda.

Pojedini roditelji su se zapitali i da li je korišćenje ovih vreća za sedenje/ležanje možda štetnije od drvene stolice i klupe.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Profimedia/Ilustracija)

Foto Profimedia
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.