BUKA ČAK I KOD PORODILIŠTA Evo koje su najbučnije ulice u Beogradu, u kojima NEMA MIRA ni noću ni danju

0

Bulevar despota Stefana i dalje je najbučnija ulica u Beogradu, i to kako u dnevnim tako i u noćnim satima.

Ovo pokazuju poslednji podaci objavljeni u publikaciji “Beograd u brojkama” koji je nedavno izdao Sekretarijat za upravu – Sektor statistike.

U ovoj prometnoj prestoničkoj saobraćajnici, kroz koju prolazi i desetak linija javnog gradskog prevoza, u noćnim satima zabeležena je buka od 66 decibela, naspram dozvoljenih samo 40.

Tek nešto bolja situacija je tokom dana, kada je izmerena buka od 71 decibela, a gornja dozvoljena granica je 65.

Međutim, nije samo Bulevar despota Stefana, nekadašnja Ulica 29. novembra, jedina bučna saobraćajnica u prestonici, u kojoj njeni stanari nemaju mira ni danju ni noću. Malo bolje je u Ulici kraljice Natalije (bivša Narodnog fronta) gde je dnevni nivo 66, a noćni 62 decibela. Ovo je posebno zabrinjavajuće jer se upravo na ovoj lokaciji nalazi i najveće beogradsko porodilište.

Porodilište u Kraljice Natalije
FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Porodilište u Kraljice Natalije

Prekoračenje buke u noćnim satima zabeleženo je i u Glavnoj ulici u Zemunu (63 decibela), te u Bulevaru kralja Aleksandra, Jug Bogdanovoj, u Bulevaru Vojvode Mišića (svuda po 62 decibela).

Slične lokacije su najbučnije i tokom dana: Bulevar kralja Aleksandra, Jug Bogdanova i Glavna sa 67, dok je nivo buke u Ulici Blagoja Parovića na Banovom brdo bio “samo” 66 decibela.

Foto RAJKO RISTIĆ / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.