Broj zaraženih i umrlih danas do 12 sati veći nego juče! (VIDEO)

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je broj zaraženih i preminulih od koronavirusa u Srbiji danas još veći.

Broj zaraženih i mrtvih od koronavirusa u Srbiji do 12 časova veći nego juče – rekla je Brnabić.

Ona je to izjavila prilikom potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova za rekonstrukciju KC Vojvodine.

– Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima koji su sa nama od početka i pomažu nam da realizujemo celu ideju – rekla je predsednica Vlade i dodala da je sve deo mnogo većeg investicionog ciklusa ulaganja u zdravstveni sistem.

– Očekujem da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku, na čijoj rekonstrukciji radimo. U toku su i završni radovi na dve posebne bolnice, u Batajnici i Kruševcu, koje će biti namenjene isključivo za kovid pacijente – dodala je premijerka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i izvršni direktor Konzorcijuma “GH Holding” Gregor Jernejc potpisali su ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine (KCV)

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni prijekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Za izvođača radova na tenderu je izabran Konzorcijum “GH Holding” iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda.

Izvođač ima rok od 30 dana da krene sa pripremnim radovima, a rok za završetak radova je 29 meseci od potpisivanja ugvora između investitora i izviđača radova.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktorka KCV Edita StokicH.

Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.