BRNABIĆEVA: Mogu da me zovu i fikus, važno je da napredujemo! Do kraja godine rezultati u borbi protiv mafije

PREMIJERKA O NOVOJ VLADI SRBIJE

0

BRNABIĆEVA: Mogu da me zovu i fikus, važno je da napredujemo! Do kraja godine rezultati u borbi protiv mafije.

 

Dobro su se snašli”, navela je Brnabić i poručila da svi zajedno rade na realizaciji prioriteta i sagledava se šta sve mora da se uradi u prvih 100 dana rada nove Vlade.

Kaže i da je sa ministrima pre nekoliko dana prošla kroz sve projekte koji treba da se nastave i one koji moraju da se započnu u 2021. godini, a za koje navodi da su važni za unapređenje kvaliteta života građana.

“Imamo ambiciozne ciljeve u vezi sa rastom BDP-a. Prilično je izvesno da ćemo 2020. završiti kao najuspesnija zemlja u Evropi, jer ćemo imati najmanji pad”, rekla je Brnabić.

Navodi da cela Vlada radi kao tim, da se na svake tri nedelje sastaje Savet za BDP, da se do detalja upravlja svakim projektom, i da je u tom smislu odlična saradnja sa Ministarstvom finansija za koje kaže da je izuzetno efikasno i brzo u preraspodeli sredstva za projekte.

 

Naglasila je da ima i izvanrednu saradnju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i da rade kao jedan tim.

Kaže da Vučić u odnosu na ministre može da vidi širu sliku i ukaže Vladi na stvari koje može da se rade brže i bolje.

“To nam daje prednost nad većinom zemalja u regionu i Evropi”, rekla je Brnabić i navela da je Vučić političar svetskog ranga sa kim bih se savetovala i koga bi uvek poslušala.

Dodala je da bi je interesovalo Vučićevo mišljenje čak i da nije predsednik i da kao zemlja možemo da se ponosimo njegovim znanjem.

Do kraja godine rezultati u borbi protiv mafije

Brnabićeva je izjavila da je imala pojedinačne sastanke sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i ministarkom pravde Majom Popović u vezi sa borbom protiv mafije i da će se rezultati te borbe videti do kraja godine.

“U subotu sam imala sastanak sa ministarkom pravde, juče sa predsednikom. Na najozbiljniji način se radi na tome”, rekla je Brnabić.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje da li će se uskoro videti rezutati, odgovorila da će to biti do kraja godine.

Srbija spremna za nastavak dijaloga

Predsednica Vlade Srbije danas je izjavila da je Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou, navodeći da od Brisela zavisi kada će se to dogoditi.

Ona je podsetila da su razgovori na tehničkom nivou nastavljeni.

“Mi smo spremni i zato smo imali tematsku sednicu vlade na kojoj su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić. To je izuzetno dobar format s obzirom kakve ćemo izazove imati u 2021. godini i kada je reč o borbi protiv kriminala, borbi protiv korona virusa i u vezi sa Kosovom”, rekla je Brnabić.

Premijerka je poručila da više nego ikada “moramo da zbijemo naše redove” i najavila da će ponovo zvati Vučića i Dačića na sednicu vlade da se o tim stvarima razgovara.

Brnabić je poručila da će se takve tematske sednice Vlade Srbije održavati jednom u tri meseca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen TV Prva
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.