Bivši direktor “Železnica Srbije” oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

0

Postupak protiv Šarančića vođen od 2. juna 2010. godine

 

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Specijalnog suda kojom je u martu 2019. godine bivši direktor “Železnica Srbije” Milanko Šarančić oslobođen optužbi da je zloupotrebio službeni položaj, pišu Novosti.

 

Šarančić se teretio za zloupotrebu službenog položaja jer je prilikom nabavke šest dizel-električnih lokomotiva od “Slovenačkih železnica” i deset dizel-motornih vozila od švedske kompanije “Sveden rejl”, oštetio preduzeće za oko 900.000 evra.

Istom presudom oslobođeni su i bivši pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP “Beograd” Zoran Milićević, pomoćnik sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u istom preduzeću Dragoslav Pejčić, kao i zastupnik preduzeća “Korel” iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću “Sibeks” Milorad Čelebić.

Postupak protiv Milanka Šarančića pokrenut je 2. juna 2010. godine, kada je uhapšen. Glavni pretres započeo je u januaru naredne godine, da bi posle 13 meseci provedenih u pritvoru uz jemstvo od oko 400.000 evra u nekretninama bio pušten da se brani sa slobode.

Foto Printscreen b92
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.