BEOGRADPROTEST U BEOGRADU: Stotine migranata napravilo haos kod Autobuske stanice, zaustavili saobraćaj, napali radnike parka

Grupa migranata održala je protest kod Autobuske stanice u Beogradu zato što ne mogu da pređu granicu sa Mađarskom.

Protest u centru Beograda okončan je međusobnim koškanjem i odlaskom jedne grupe ka mađarskoj granici.

Migranti su šetnjom po kolovozu blokirali saobraćaj nezadovoljni što ne mogu da pređu granicu sa Mađarskom. Do sukoba je došlo pošto je jedna grupa odbila da se pridruži protestu i odbije pomoć u hrani koju je dobila od Info parka.

Grupa od oko 300 migranata zatim je pešice krenula preko Novog Beograda ka severu Srbije, a trenutno se nalazi u Zemunu gde ih prati policija.

Protest je počeo oko 8.00 u parku kod autobuske stanice, a posle 9.00 jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka mađarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Mađarske da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

Kako su agenciji Beta rekli u Info pultu na autobuskoj stanici, nakon nekog vremena grupa migranata je krenula ka granici, ali su se kod Nemanjine ulice okrenuli i vratili u park, gde su napali drugu grupu koja je ispred Info pulta čekala hranu.

“Oni su se vratili i napali grupu koja je mirno stajala u parku jer nije htela da krene sa njima. Povređenih nema, ali je bilo veoma napeto. Policija je morala da interveniše i da ih razdvaja”, rekli su u Info pultu i dodali da su aktivisti nekih nevladinih organizacija “potpirili” migrante da krenu ka Mađarskoj.

screenshot-at-oct-04-12-59-19

Zbog tih dešavanja, Info pult je privremeno zatvoren, a biće ponovo otvoren u 13.00 kada će migrantima biti podeljen ručak.

Trenutno, u parku i okolnim ulicama prisutna je policija, a zbog protesta saobraćaj u Karađorđevoj ulici privremeno je bio zaustavljen.

U parku kod Beogradske autobuske stanice ponovo je situacija mirna, kao i prethodnih dana.

Izvor: Tanjug/bktvnews

Komentari su zatvoreni.