BEOGRAD Inspekcija oduzela 700 polovnih udžbenika od prodavaca iz Kosovske ulice

0

Inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda izvršili su kontrolu preprodaje polovnih knjiga u Kosovskoj ulici i tom prilikom oduzeli oko 700 polovnih udžbenika.

Kako je saopštio Sekretarijat, knjige se u toj ulici prodaju iz gepeka kombi vozila i privatnih automobila, što predstavlja problem prolaznicima u tom delu grada, ali i ometa održavanje komunalnog reda.

Prema rečima Sonje Podunavac, gradske sekretarke za inspekcijske poslove, inspektori koji vrše inspekcijski nadzor nad trgovinom tom prilikom su iz kombi vozila oduzeli oko 700 polovnih udžbenika, a prisutnom licu izdata je potvrda o oduzetoj robi i data preporuka o daljem postupanju.

“Nastavićemo sa ovakvim kontrolama, jer je u interesu svih nas da grad bude uređen i čist, kako zbog nas tako i zbog turista koji nas sve više posećuju.

Reč je o delu grada u kojem se nalaze brojni spomenici kulture i državne institucije pa je zbog toga više nego potrebno da ulice i trotoari oko njih budu uređeni”, rekla je Podunavac.

Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.