BEOGRADEmina Erdogan je imala samo jednu želju – da poseti ovo mesto u Beogradu!

0

Zanimljivo!

Čuvena bombondžinica “Bosiljčić“, jedina takve vrste u prestonici, imala je juče nesvakidašnju gošću pošto ju je oko 14 i 30 časova posetila ni manje – ni više nego prva dama Turske Emina Erdogan sa saradnicima i obezbeđenjem.

Posle Drugog svetskog rata u Beogradu je bilo više od stotinu ljudi koji su se bavili ovim zanatom, ali je ova bombondžinica u Ulici Gavrila Principa jedina opstala. Osnovana je davne 1936. godine, a danas je u njoj moguće pronaći najrazličitije slatkiše, među kojima i više od 15 vrsta ratluka.

“Nešto posle 14 sati ušao je telohranitelj i rekao da će doći Emina, supruga turskog predsednika Redžepa Erdogana. Jednostavno sam se pogubila, znala sam da su u Beogradu, da se zbog njihovog dolaska povremeno obustavlja saobraćaj u pojedinim delovima grada, ali nisam ni sanjala da će doći baš kod nas. Odmah sam pozvala gazdu i ispričala mu sve. Bila sam jako uzbuđena”, priča za “Blic” Jovana Marinković, prodavačica u radionici bombona i ratluka “Bosiljčić”, koja je i nakon njenog odlaska bila “pod utiskom”.

 

Njenoj koleginici Maji bližio se kraj uobičajenog radnog dana, a onda se desilo nešto što će dugo pamtiti. Oko 14 i 30 ušla je prva dama Turske okružena telohraniteljima, fotografom i prevodiocem, priča Jovana.

“Odjednom je u radnji bilo mnogo ljudi. Mislim da je čak bio tu i kamerman koji je sve snimao, a koliko se sećam gospođa Erdogan je na srpskom rekla ‘dobar dan’, ali nisam sigurna. Bila sam veoma uzbuđena, koleginica i ja smo se potpuno izgubile. Imala sam tremu. Samo sam se fokusirala da sve odradim kako treba, da se ne obrukamo”, priča kroz smešak Jovana.

 

Prva dama Turske je, priča mlada prodavačica, probala ratluk i čokoladne karamele, koje su joj se najviše svidele.

“Kupila je bombone, ratluk, skoro sve što imamo od proizvoda. Interesovala se kada je radnja osnovana i razgledala je okolo. Oduševila me je svojom ljubaznošću. Jako je lepa, elegantna, pristojna i prijatna žena. Pitala je da li može da se fotografiše sa nama, na šta smo, naravno, pristale. Nije bilo selfija, već nas je uslikao fotograf koji je s njom došao”, priča Marinkovićeva.

 

Jovana kaže da se Emina Erdogan zadržala svega pet minuta jer je imala mnogo drugih obaveza. Takođe, niko nije znao zašto je prva dama Turske odabrala baš ovu radnju, odnosno ko ih je preporučio.

Izvor: Blic
Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.