BEOGRADAvgust pun lepih sadržaja za decu: Predstave, kreativne radionice, koncerti, maskenbal…

0 5,508

Grad Beograd je tokom letnjeg raspusta organizovao veliki broj kulturnih i sportskih programa u kojima mališani u Beogradu mogu da uživaju i koji se tokom avgusta nastavljaju, rekao je član Gradskog veća Fadilj Eminović.

Prema njegovim rečima, pojedine kulturne ustanove u Beogradu pobrinule su se da najmlađima u glavnom gradu Srbije ne bude dosadno, pa će tako svakog vikenda u avgustu na sceni u Topčiderskom parku biti realizovana manifestacija “Dečje letnje igre 2018”.

Program će, kaže Eminović, biti sastavljen od animacija na bini, kreativnih radionica, kao i predstava za decu, svake subote i nedelje od 19 sati.predstava do kreat

Kako je istakao, konak kneginje Ljubice u avgustu organizuje radionice i vođenja za decu, pretežno za vrtiće i decu predškolskog uzrasta.

U Muzeju afričke umetnosti osmišljene su i dečje kreativne radionice “Štitovi i nakit u tradiciji naroda Kikuju: oblici, boje i značenja”, rekao je Eminović i dodao da će to biti organizovano svake nedelje u 11 sati.

“Deca će na kreativnim radionicama upoznati različite vidove ukrašavanja mladih i običaje koji su pratili odrastanje u kulturi Kikujua, najbrojnijeg naroda Kenije”, pojasnio je Eminović.

On je dodao da će Ustanova kulture “Vuk Stefanović Karadžić” od 3. avgusta svakog petka, subote i nedelje imati program “Igranka kod Vuka”, precizirano je u saopštenju Gradske uprave.

U taj program su uključene umetničke i muzičke radionice, ples, koncerti, izložbe, mađioničari i maskenbal.

“U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda 25. avgusta, od 11 do 12 sati biće organizovan program za decu od šest do 12 godina u kojem učestvuju i odrasli. U drugoj polovini avgusta i Centar za likovno obrazovanje ”Šumatovačka” organizovaće radionice za decu”, rekao je Eminović.

Kako se dodaje, za neke od navedenih manifestacija obavezno je prijavljivanje pa se roditeljima savetuje da, pre nego što povedu svoje mališane, pozovu ustanovu i najave dolazak.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Pixabay
Izvor/Autor BKTVNews

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.