Beograd uz Skoplje u najtežim trenucima: Gradonačelnik Mali izjavio saučešće i ponudio pomoć posle katastrofalnih poplava

Beograd zna kroz šta Skoplje trenutno prolazi i na raspolaganju je za svu neophodnu pomoć u otklanjanju posledica nevremena – rekao je Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je danas telegram saučešća gradonačelniku Skoplja Kocu Trajanovskom povodom tragedije prouzrokovane nevremenom u širem području glavnog grada Makedonije i ponudio svu neophodnu pomoć.

Mali je naveo da Beograd odlično zna kroz šta Skoplje prolazi trenutno i da je na raspolaganju za svu neophodnu pomoć u otklanjanju posledica nevremena.

– Nezapamćeno nevreme koje je pogodilo Makedoniju odnelo je mnoge živote i nanelo veliku materijalnu štetu. Uz veliko žaljenje za svakim gubitkom, nudim vam svu neophodnu pomoć u otklanjanju posledica poplava – napisao je Mali.

On je podsetio da je Grad Beograd imao slično iskustvo pre više od dve godine, kada je bratski narod Makedonije pomogao da se prevaziđe nezapamćena katastrofa, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

skoplje-nevreme-3

Foto: Телеграф.мк/Радован ВујовиќFoto: Телеграф.мк/Радован Вујовиќ
– Nažalost, prirodne nepogode nas uvek dočekaju nespremne, ali važno je da se u tim teškim trenucima pomažemo i budemo ujedinjeni – navodi se u telegramu gradonačelnika Beograda.

U Makedoniji je danas dan žalosti zbog poplava koje su odnele 21 život, saopšteno je iz vlade u Skoplju.

Posle jučerašnje vanredne sednice, Vlada je donela odluku i o proglašenju vanredne situacije u skopskoj i tetovskoj oblasti u trajanju od 15 dana.

Najmanje 21 osoba je poginula, na desetine je povređeno, a više od 1.000 je evakuisano zbog poplava koje su posle nevremena pogodile Skoplje i okolna sela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari su zatvoreni.