Beograd uskoro može da dobije ski stazu: Najavljuje se konstrukcija na Avali

0 5,793

Beogradska planina mogla bi da postane nova zimska turistička atrakcija

 

U Beogradu su počeli pregovori o projektu izgradnje ski staze na Avali, ukupne dužine oko 550 metara, koja bi jednim delom bila pokrivena posebnom podlogom za korišćenje u uslovima bez snega, rečeno je danas Tanjugu u Skijalištima Srbije.

– U toku su pregovori oko realizacije projekta Avala, na inicijativu i predlog JP Skijališta Srbije.Planirani sportsko-rekreativni sadžaji nalazili bi se uz Mitrovićev dom, ispod Avalskog tornja do podnožja Avale, u pravcu Pinosave – kažu u Skijalištima.

 

Prema predloženoj studiji, na Avali je s pratećim sportsko-rekreativnim sadržajima predviđen jedan ski lift tipa- sidro, kao i poligon za početnike.

Predviđena je jedna ski-staza ukupne dužine oko 550 metara.

Avala novi Zlatibor. Foto: Wikipedia/Ujambor

Pored skijaške infrastrukture, planirani su i zabavni sadržaji: bob na šinama, avantura park sa stenom za penjanje, zip lajn, mini golf, dečije igralište i drugi sadržaji.

Ukupna površina skijališta s pratećim objektima iznosi oko 4,5 hektara.

Centar je planiran tako da se može fazno realizovati, tako da bi prva faza obuhvatila izgradnju skijališta s pratećom infrastrukturom: ski lift tipa sidro ili tanjir, ski staza, osvetljenje ski staze, poligon za obuku, objekti u funkciji skijališta, fabrika snega, specijalna mehanizacija i parking prostor.

Druga faza obuhvata izgradnju zabavno-rekreativnih sadržaja i to: bob na šinama, zip lajn, teren za mini golf, avantura park sa dečijim igralištem, stena za penjanje, dekorativna slova i sitan inventar, kažu u Skijalištima Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Tanjug/Rade Prelić
Izvor/Autor Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.