BEOGRAD POBEĐUJE! Vesić: Rešavamo najveći ekološki problem u Mirijevu!

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će uskoro biti rešen najveći ekološki i komunalni problem u Zvezdarskom naselju Mirijevo, jer će Mirijevski potok biti ucevljen do kraja godine

 

Zamenik gradonačelnika obišao je sa „Pokretnom kancelarijom Gorana Vesića“, u okviru obilaska Zvezdare, Mirijevski potok i Peti parkić, gde je razgovarao sa građanima.

On je istakao da je Mirijevo posebno naselje u Beogradu, jedno od najvećih, da ima više stanovnika od mnogih gradova u Srbiji i da zaslužuje posebnu pažnju grada.

Vesić je obišao radove na zacevljenju Mirijevskog potoka i istakao da će taj veliki zdravstveni, komunalni i ekološki problem u Mirijevu uskoro biti rešen.

„Grad je obezbedio sredstva, to je oko 70 miliona dinara, i do kraja godine će biti zacevljen taj potok i više neće biti otvorene kanalizacije””, naglasio je Vesić.

 

On je najavio da će Opština raditi rekonstrukciju MZ j da će tamo biti opštinski uslužni centar i multifunkcionalna sala za kulturne događaje.

„Takođe, Grad je već izabrao izvođača radova za novi vrtić u Mirijevu i očekujemo da će početi da se gradi na proleće. Gradiće se i nova osnovna škola i već završavamo eksproprijaciju za nju“, rekao je Vesić.

 

Zamenik gradonačelnika ističe da će Mirijevo uskoro biti odlično saobraćajno povezano sa svim delovima grada.

Kako je rekao, ulica Dragoslava Srejovića biće proširena do Mirijeva.

„Proširićemo i Bulevar Kralja Aleksandra za šta je predviđeno skoro 80 miliona evra samo za eksproprijaciju. Radićemo to u fazama. Ono što je najvažnije za Mirijevo, to je da će 2028. dobiti prvu stanicu metroa i Mirijevo će biti završna stanica prve linije metroa, što znači da će građani Mirijeva do Žarkova stizati za nešto više od 20 minuta. To će potpuno promeniti život ljudi u Mirijevu jer će saobraćajno biti povezani sa čitavim gradom“, poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika obišao je i Peti parkić na Zvezdari i prisutnoj deci uručio poklone.

Vesić je rekao da je Peti parkić najbolji primer kako se menja Beograd i kako se menja Zvezdara.

Kako je rekao, taj prostor je od 2008. bio uzurpiran od strane grada, a iste godine je tadašnji gradonačelnik obećao da će ovde napraviti parkić.

 

Prošlo je 13 godina i ovde niko nije uradio ništa do sada, istakao je Vesić.

„Prošle godine uspeli smo da rešimo imovinu, izgradili smo parkić zajedno sa građanima i danas imamo mesto gde se okupljaju deca, ne samo iz ovog dela grada, već dolaze i iz drugih delova grada. Danas smo organizovali pozorišnu predstavu za decu, i mislim da je to najbolji primer kako zajedno možemo da menjamo grad i kako Beograd može da postane bolje mesto za život svih nas. Tako Beograd činimo gradom konfornim za ljude“, poručio je Vesić.

Predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić kaže da je Peti parkić najlepši poklon koji je ta opština mogla da dobije od grada.

„Znamo šta se sve dešavalo u proteklom periodu oko ovog parkića i koliko je pažnje privlačio, ali kada postoji dobra volja i odlučnost da se rešavaju problemi onda nastane takav jedan parkić za decu. U novembru, kada zasadimo 47 stabala, to će biti jedan od najlepših kutaka u Beogradu“, zaključio je Jeremić.

Foto Facebook/Goran Vesić
Izvor/Autor Tanjug

Vaša email adresa neće biti objavljena.