Beograd po ugledu na Prag i druge evropske prestonice, Vesić poručuje: Mi ćemo iskoristiti njihovo iskustvo da uredimo našu prestonicu

0 34,886

Razgovarali smo o odnosima i o tome kako bi bilo dobro da dva slovenska grada ubuduće sarađuju više nego sada – izjavio je Goran Vesić

Beograd sa Pragom nema partnerski odnos kakav ima sa nekim drugim gradovima u svetu, ali to ne znači da ne postoje zajednički interesi i mogućnost za saradnju, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je u Pragu razgovarao sa gradonačelnicom tog grada Adrianom Krnacovom.

 

– Razgovarali smo o odnosima Beograda i Praga i o tome kako bi bilo dobro da dva slovenska grada ubuduće sarađuju više nego sada. Verujem da ćemo saradnju pospešiti, pre svega u kulturi – rekao je Vesić.

Naveo je da je na sastanku bilo reči i o iskustvima Praga kada je reč o uređenju grada i povećanju broja turista, i kako da se ta iskustva primene u srpskoj prestonici.

– Prag je uredio svoj centar onako kako to dolikuje jednoj evropskoj prestonici. Beograd je na početku tog procesa i zaista možemo puno da naučimo od njih kako ne bismo ponavljali greške koje su eventualno oni napravili i kako bi uradili stvari koje su se kod njih pokazale dobrim. Takođe, razgovarali smo i o tome na koji način možemo da privučemo veći broj turista – rekao je Vesić.

Dogovoreno je da zaposleni u preduzeću “Beogradski metro” posete preduzeće koje vodi praški metro kako bi na licu mesta dogovorili direktnu saradnju-Foto: Beoinfo

Kako je istakao, dogovoreno je da zaposleni u preduzeću “Beogradski metro”, koje je nedavno osnovano, posete preduzeće koje vodi praški metro kako bi na licu mesta dogovorili direktnu saradnju i obuku kadrova.

– To će biti mogućnost da iskoristimo iskustva koje oni imaju kada je reč o metrou kako bismo brže prošli put do početka izgradnje metroa što očekujemo 2020. godine – dodao je zamenik gradonačelnika.

Osim njega, u zvaničnoj poseti Pragu u delegaciji Beograda bili su glavni gradski urbanista Milutin Folić i direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov.

(Telegraf.rs/Tanjug)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Marko Jovanović
Izvor/Autor Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.