Bentlijem naleteli na vozilo s Vučićem, uhapšeni

0

Beograd — Kolona vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić presečena je u subotu ujutru oko 8:20 h na kružnom toku Topčiderska zvezda.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je u subotu tokom dana na kolonu vozila pod pratnjom u kojoj se nalazio predsednik Republike Aleksandar Vučić naletelo vozilo marke “bentli”.

“Nakon toga obezbeđenje predsednika Republike je hitro reagovalo, i ta lica su zadržana. Pozvana je policija koja je privela tri lica zbog ovog naletanja vozila i započete su predistražne radnje”, rekao je Stefanović.

Prema rečima ministra, u ovom trenutku ne postoje ozbiljne indicije ili dokazi da je predsednik Republike bio meta ovog napada.

“Svakako će se istražiti svaki detalj i tokom istrage doći do svih relevatnih činjenica za ovaj slučaj”, naveo je Stefanović.

Osumnjičenima je određeno i policijsko zadržavanje od 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu u ponedeljak biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, navodi “Politika” u jutrošnjem izdanju.

Kako tvrdi “Politikin” sagovornik, trojica uhapšenih nisu imala nameru da “napadnu” kolonu vozila u kojoj je bio predsednik.

Na kolonu vozila, prema rečima “Politikinog” sagovornika, naleteo je automobil marke “bentli”, crne boje, španskih registarskih oznaka kojim je upravljao L. R.

Pored vozača, u automobilu koji je ugrozio bezbednost predsednika, nalazili su se i M. T. i S. D, navosi list.

Sva trojica osumnjičenih, prema nezvaničnim informacijama, odranije su poznata policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Kako se navodi, L. R. je u kružnom toku Topčiderska zvezda “driftovao” automobil, odnosno brzo ga okretao pod punim gasom tako da gume počnu da škripe.

Usled zadnje vuče, volan su držali suprotno okrenut, pa se auto, praktično, kretao postrance. Kolonu u kojoj je bio predsednik Vučić činila su tri vozila. On se nalazio u prvom, a “bentli” je udario baš u taj auto, prepričava događaj “Politikin” sagovornik.

Prema njegovim rečima, uporedo sa udarcem u auto u kojem se nalazio Vučić, “bentli” je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbeđenja predsednika koje se nalazilo u njemu nisu mogli da reaguju, navodi “Politika”.

Treće vozilo iz pratnje je krenulo za “bentlijem”, sustiglo ga, a pripadnici predsednikovog obezbeđenja su trojicu “putnika” bukvalno izvukli iz vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su nakon privođenja u policiju testirani na narkotike, a u krvi i mokraći jednog od njih, prema istim informacijama, utvrđeno je prisustvo kokaina.

Sva trojica, prema informacijama kojima raspolaže Politika, rade kao obezbeđenje jedne popularne prestoničke diskotete, a automobil kojim su udarili u kolonu vozila u kojoj se nalazio predsednik Vučić pozajmili su od jednog poznatog fudbalera.

Posle posla u diskoteci, kako saznaje list, krenuli su da se provozaju skupocenim automobilom, a kad su stigli do Topčiderske zvezde vozač je počeo da “driftuje” vozilo.

Posle nekoliko trenutaka, naišla je kolona vozila u kojoj je bio predsednik i “bentli” je direktno naleteo na automobil u kojem se nalazio Vučić.

Krivičnom prijavom koja je podneta protiv njih osumnjičenima se na teret stavlja najteži oblik krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina.

Foto Tanjug/Tanja Valić
Izvor/Autor b92

Vaša email adresa neće biti objavljena.