BELI DJORDJE

0 554

Obećvajuća grudva

Mislio sam koji naslov da stavim, a sa idejom da napišem post/kolumnu o gore pomenutom čoveku?
I ukapirao sam, da opisati čoveka u naslovu nije moguće, a ne staviti njega kao njega baš u samom naslovu.

Upoznao sam lično prošlog leta gospodina u naslovu, i to na destinaciji na N.Beogradu koja je poznata kao Yu-bisnis centar.

Bilo je nas četvoro na tom druženju, i svih nas četvoro smo poznati i jedinstveni po tome:
Što smemo da onom kojem niko ne sme ime da pomene u negativnom kontekstu, kažemo javno i napišemo sve šta znamo o njemu.A znamo mnogo i bukvalno sve.

Koliko medijski junak ovih dana je uporan, koliku energiju ima i koliko je odvažan i hrabar, pokazuje sama činjenica.
Da mu uopšte nije bilo teško da iz Novog Sada dodje u Beograd tog leta da bi tu mogao da se druži sa beogradskom čaršijom i njenim stanovnicima koji nisu bilo ko.

Odmah da vam kažem, sve ono šta priča Djordje Višekruna o Vučiću kao Vučiću je milijardu % tačno, to je prosto tako kako je i nikako drugačije.
Ko ne zna u Srbiji, Beogradu ko je i kakav je Vučić?
A gledajući ga šta priča, kako priča, šta radi, kako radi ceo život?
Taj je ili slepac, ili gluvonem, ili kupljen, ili kukavica, ili prosto živi od toga da ništa ne vidi, ništa ne kaže, i ništa ne čuje.
U prevodu oni kao takvi su zapravo ona tri majmuna kojima je i skulptura napravljena.

Šta je gospodo problem reći lažovu, lupežu, prevaratu, manipulantu, ober hohštapleru da je takav, a stvarno jeste takav?
Plašite se da mu to kažete?
Ne bi da mu se zamerate?
Znate da je tako, ali šta vi tu možete?
Pa možete, da u Srbiji stvarno ima milion Djordja Višekruna, Wilibalda Erića, pa na kraju i pisca ovih redova Milutina Mladjenovića itd?
Mi kao takvi ne bi ni bili nikakvi heroji, nikakvi hrabri ljudi, no jedni od miliona odvažnih koji imaju svoje ja i smeju to ja da ispolje.

Iskreno, ne radujeme me što je gospodin Višekruna postao samo jedan usamljeni medijski slobodni strelac koji sme, može i ume da kaže popu pop, a bobu bob, a bitangi-bitango lažovska.

Jer, nijedna sama ta grudva ili dve grudve nisu srušile nikoga i ništa, dok se nisu udružili milion onih koji tu grudvu rado pogurali i ne pripomogli da se ona pretvori u gromada i lavina gneva i besa koji može da slomi sve i svakoga.
Pa i ovu nepodnošljivu štetočinu.

Zašto Djordju moramo da verujemo danas, a sutra?
Zato što je bio iskreni borac da se sruši ono manekensko govno od strane Borisa Tadića koji se bio smučio i bogu i narodu i čak svojim rodjenim članovima.To je uradio uspešno.

Prišao je novoj SNS-vlasti sa željom za nečim boljim, uspešnijim, poštenijim, ljudskijim.Gorko se prevario, prevarili su ga, i rešio je da i njih prokaže i dokaže da ne da nisu bolji, no su isti ili još i gori od onh koje su naledili.Tu mu se ništa ne može zameriti, jer da nije bio u epicentu dogadjaja, ne bi ni znao kako to zlo izgleda iz prve ruke i iznutra u epicentru.

Elem, šta mi je motiv da ovo napišem?

Realno samo taj, da pokažemo Djordju da nije sam, da bi bilo poželjno da mu se pridružimo masovno u raskrinkavanju ludaka, manijaka, lažova i bolesnika sa velikom količinom moći i vlasti.

Kukvičluk u Srbiji trebamo aklamacijom proglasiti za demode i aut.
A odvažnost, enegičnost i hrabrost za in ponašanje u ovom stvarno nepodnošljivom stanju duha, bede, ništavila i laži koji nas je totalno pokorila i od nas napravila totalno beznadežne slučajeve.
Vreme je za akciju svake vrste u suprostavljanju svemu tome koje nas je sve paralisalo u smislu življenja kao ljudi, a ne kao podanici i robovi.



VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.