Bazeni, teretana, najlepši pogled u gradu i suv luksuz: Sa prvim stanarima ušetali smo u višespratnice Beograda na vodi (FOTO)

0

Čini se da će stanari pobrkati da li su na odmoru ili kod kuće uz svu opremu i osoblje

Beograd na vodi, Aleksandar Vučić

Od ideje, pa prve cigle Beograd na vodi” dobijajući oblik menjao je i izgled čitavog grada, a ovog popodneva je istinski zaživeo sa stanarima koji su se svečano uselili u završene višespratnice.

Bogoljub Karić pohvalio Beograd na vodi: “Ovo je najveći projekat u Evropi”

Reka Sava od planiranog kompleksa prvo se ogleda u prozračnoj kuli od 20 spratova i 296 stanova velikih staklenih prozora i vrata. Sumrak na svečanom otvaranju “BW Residences”obasjavajući zapadnu stranu ove zgrade jasno je danas i pokazao koliko će i pored sve udobnosti ukućani najviše uživati u zavidnom pogledu na reku i neke buduće zalaske.

Reka, promenada i zapanjujući prizori u sumrak, uz znatiželjne poglede šetača Foto: A. Nalbantjan

Spoljašnjost prate elegantne linije uz neutralne boje, smeđe i bela, ali prava “fešta” počinje tek kada koračate unutrašnjošću. Prvo što je mnogima zapalo za oko, “odmah s vrata”, jeste veliki bazen i udobne ležaljke kraj njega. Današnji gosti najduže su kružili oko bazena komentarišući da bi se po vrelom letnjem popodnevu rado brčnuli. Po svemu sudeći to će biti često mesto susreta i upoznavanja komšija, koji ni ne moraju da otputuju, pa ni da odu od kuće kako bi sebi priuštili mali odmor.

Zatvoreni bazen kraj kojeg zabraovljate da niste na odmoru već kod kuće Foto: A. Nalbantjan

Sva usluga, kao u najluksuznijem hotelu već im je tu – od ljubaznog osoblja koje užurbano šeta u uniformama uparenim sa tonovima zgrade, do opremljene teretane i dečije igraonice i bazena za najmlađe.

Teratana, koja se nalazi tik uz bazen Foto: A. Nalbantjan

Na drugom i četvrtom nivou postoje dva podijuma za stanare, sa zelenim površinama i dečijim igralištem kao i podzemna garaža, i lokali, kafići i restorani u prizemlju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Bela boja dominira celim enterijerom, a tako je i u stanovima, koje na svečanom otvaranju obišao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom “Eagle Hills” Muhamedom Alabarom  i članovima Vlade Srbije i gradske uprave Beograda.

Dok su ostali na novu adresu ušetali sa presednikom Srbije, ključeve su uveliko uzeli nestrpljivi Srbi sa Novog Zelanda, te su, ispostavilo se, prvi domaćini.

Među susedima oni će upoznati doktora stomatologije Miodraga Đorđevića. Sa suprugom doktor već polako osmišlja kako će da opremi svoj stan i unese mu lični pečat, na lokaciji koju je pažljivo i dugo birao.

 Još u jesen 2015. godine sam napravio ugovor, kada nije bilo ničega. I tada sam bio uveren da će ovaj projekat biti apsolutno uspešan. Sada kada se realizovalo, pa vidite i sami. Pogledajte ovu terasu, promenadu… Neverovatno je. Ono što Beograd do sada nije imao, ubeđen sam da će se ubuduće graditi u našem glavnom gradu  – ubeđen je Đorđević.

Spremna i recepcija Foto: A. Nalbantjan

– Izabrali smo dvanaesti sprat. Prelep pogled prema Savi, solidna visina, a nije previsoka – pokazuje nam i odmerava novu adresu stanovanja.

Već je prozborio sa komšijama, a očekuje da će vremenom sponatno izgraditi prave srdačne međususedske odnose. Imaće priliku da popriča i sa Srbima, ali i da osvežava znanja stranih jezika.

Video: Kada sam video projekat znao sam da je to – to

 

(Telegraf.rs)

Foto A. Nalbantjan
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.