Bakir i Sebija Izetbegović mi crtaju METU na čelu! (VIDEO)

0

Policija u Sarajevu uhapsila je muškarca koji je nasilno pokušao da upadne u sedište televizije FACE i pretio njenom vlasniku i novinaru Senadu Hadžifejzoviću. Evo na koga sumnja.

 

Hažifejzović, najpoznatiji voditelj u BiH, je kao nalogodavce zastrašivanja odmah označio Bakira i Sebiju Izetbegović, čelnika vladajuće bošnjačke stranke i njegovu suprugu.

U sarajevskoj policiji su nakon prijave iz FACE TV-a potvrdili da je uhapšen jedan muškarac osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšeni muškarac je u petak uveče došao ispred zgrade u kojoj je njihovo sedište, tamo je vikao i pretio i tražio da se nađe s Hadžifejzovićem kao bi mu “preneo poruku”. 

Hadžifejzović je iste večeri tokom programa koji je vodio izjavio da strahuje za život i sigurnost cele svoje porodice, kao i da zna ko ga proganja.

“Bakir i Sebija Izetbegović preko svojih medija, preko svojih botova crtaju metu na čelo – meni. To je toliko opasna igra da sam prinuđen nadležnim telima, policiji, tužilaštvu, stranim ambasdama da prijavim tu opasnost po mene i moju porodicu”, kazao je Hadžifejzović.

Nagađa se da bi povod za ovaj izgred mogla biti rasprava koja se povela o verodostojnosti diploma i medicinskih kvalifikacija Sebije Izetbegović, čelnice Kliničkog centra u Sarajevu.

Upravo je u intervjuu s Hadžifejzovićem to pitanje otvorio profesor Asim Kurjak kazavši kako se ne seća da je Izetbegović kod njega bila na specijalizaciji ili da je doktorirala.

Nakon višednevne rasprave Kurjak je naknadno ublažio svoje ocene kazavši kako na temelju dokumentacije koja mu je poslata prihvata da je mogao da bude mentor Sebiji Izetbegović pri izradi doktorske teze koju je odbranila na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, ali da u tome nije izravno sudjelovao.

Kurjak je i dalje ostao pri tvrdnji da ona na studijama koje je on vodio nije ništa položila dok su mediji bliski Stranci demokratske akcije (SDA) objavili fotokopiju njenog indeksa kojom se to opovrgava, odnosno dokazuje da je ona bila polaznica.

Foto Printscreen/FaceTV
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.