Autentičan doživljaj Istre na samo korak od mora

Hotel Histrion (St. Bernardin Resort Portorož)

0 56,688

Portorož, „kupalište svetske reputacijeʺ, kako su ga nazivali za vreme Austrougarske, leži u prekrasnom, zavetrenom zalivu. S jedne strane okružen je jednom od najstarijih solana u Evropi, a sa druge strane karakterističnim istarskim brežuljcima obraslim maslinama, vinogradima i voćnjacima.

Među oleandrima, palmama, ruzmarinom i lovorom prostire se letovalište St. Bernardin Resort Portorož, sa hotelima različitih kategorija i cenovnih razreda, a s jednim zajedničkim imeniteljem: vrhunski standardi usluge, obogaćeni neizostavnim slovenačkim gostoprimstvom. Među njima je i sasvim renovirani Hotel Histrion, najveći hotel na slovenačkoj obali, koji je sa svih strana okružen beskonačnim plavetnilom mora i dočarava priču jedinstvenih lepota i doživljaja Istre.

Dobro došli u Istru u svoj njenoj savršenosti

 

Jedinstveni doživljaj čarobne Istre u Hotelu Histrion ilustruju priče mora, lavande i maslina, sunca, mediteranske kuhinje, tipičnog istarskog bilja i tradicionalne istarske arhitekture. Na ulazu u prostrano predvorje hotela najpre će vas dočekati zidovi suvozidne gradnje, koja je svrstana na Uneskovu listu nematerijalne kulturne baštine i karakteristična je za istarsku sredinu. U trenutku će vas preplaviti osećaj da ste deo nečeg posebnog, a taj osećaj pratiće vas kroz sva tri sprata hotela, u kojima sobe, na svakom spratu posebno, oslikavaju duh istarske istorije. Možete da birate između soba nad morem, lavandom i maslinama, koje tokom odmora na slovenačkoj obali možete sresti na svakom koraku. Svaka od njih, u pastelnim, prirodnim tonovima plave, ljubičaste i zelene, sa prizvukom Istre i pogledima koji oduzimaju dah, pruža oazu za potpuni beg od svakidašnjice.

Sa svih strana okružen beskonačnim morem

Istarskoj magiji Hotela Histrion pridonosi i činjenica da je sa svih strana okružen morem i pogledima na beskonačno primamljivo plavetnilo, koje svakako nije namenjeno samo za gledanje! Na samo korak od hotela možete uroniti u slovenačko more. Plaža Bernardin spada u najomiljenije i najuređenije plaže na slovenačkoj obali i već niz godina ponosi se Plavom zastavicom, koja garantuje uređeno i bezbedno kupanje za sve posetioce. Na njoj se nalazi centar za sportove na vodi, gde možete da iznajmite dasku za veslanje, kajak ili skuter za vodu, da skijate na vodi ili čak da naučite da jedrite! Najmlađi će se obradovati i igralištem za decu, dečjim bazenima, dok se vi roditelji možete opustiti u udobnim ležaljkama brojnih lokala i uživati u slasnim kulinarskim specijalitetima. Duž same obale nalazi se uređeno šetalište koje vas vodi u srednjovekovni Piran ili u živahni centar Portoroža.

Napišite svoju istarsku priču otkrivajući lokalne znamenitosti

Pored plaže i jedinstvenih soba s različitim istarskim pričama, Portorož je odlično polazište i za otkrivanje okolnih znamenitosti na biciklu ili pešice, jer slovenačka Istra skriva mnogo još uvek neotkrivenih kutaka, pomoću kojih ćete Hotel Histrion doživeti na svoj način. Udahnite duboko, osetite sunce i so na svojoj koži i prepustite se mirisu samo svoje morske avanture nedaleko od kuće.Komentari

komentara

Vaša email adresa neće biti objavljena.