Atanasijević: Ne strahujemo ni od koga, nema favorita

0 5,792

Korektor reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević kaže da Orlovi ne treba da se boje nikoga ako igraju kao u duelu sa Rusijom.

 

Orlovi su slavili sa 3-2, po setovima 25:21, 24:26, 25:17, 22:25, 15:12.

“Najvažnije jeste da smo verovali od samog starta i da smo znali da možemo da igramo sa ovom ekipom Rusije bez obzira na to što su oni pre takmičenja bili ubedljivo najveći favorit za osvajanje zlatne medalje. Vrlo važna pobeda, sada ćemo u narednu fazu preneti više bodova, a moramo istu energiju da prenesemo i u sledeće utakmice kako bismo se domogli fajnal-siksa, koji nam je primarni cilj“,rekao je Atanasijević.

U drugoj fazi Srbija će igrati sa Poljskom (5 pobeda), Francuskom (3 pobede) i Argentinom (2 pobede).

“Sve ekipe su jako dobre, više ne postoje favoriti, siguran sam da uz ovaj pristup ne treba da strahujemo ni od koga“, dodao je Atanasijević.

Verovatno ključni igrač u petom setu bio je srednji bloker Srećko Lisinac.

“Bilo je više serija, i u prvom i u trećem i u petom setu, ne samo moja serija. Svojim stavom u prvom setu pokazali smo Rusima da će im biti teško, i oni su se tu malo zapitali… Odigrali smo fantastičan meč, pre svega u odbrani i na servisu, to i treba da nas krasi – požrtvovanje i energije, od Australije smo počeli tako i sada smo nastavili. Treba da budemo oprezni, pred nama je još protivnika“, kaže Lisinac.

Pobednici četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane ekipe sele se u treću fazu, a tih šest ekipa potom se dele u dve grupe po tri, iz kojih po najbolja dva idu u polufinale.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Izvor/Autor rs.n1info.com

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.