Aleksandra majka rodila pa umrla od korone, ovo je njegova prva fotografija

BEBA HEROJ IZLAZI IZ BOLNICE

0

Beba heroj, Aleksandar Ivanović, čija je majka Brankica umrla od korone tokom porođaja na respiratoru, posle dva i po meseca ide kući, saznaje Kurir.

 

Mališan, koji je rođen u sedmom mesecu, sa svega 920 grama 27. jula, dok su mu majku nekoliko puta reanimirali da bi se živ rodio, već ima 2.100 grama i spreman je da napusti Klinički centar Niš i ode kući u okolinu Vranja.

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Beba će najverovatnije sutra kući. Stabilno je, ima 2.100 grama, diše dobro, nije više na kiseoniku, jede sve samostalno, nema više nikakve sonde, neurološki je dobro. Kolima hitne pomoći mališan će danas ići na Institut za neonatologiju u Beograd na pregled očiju, jer ima slabost očnog živca, pa mora da se proveri vid zbog eventualno toksičnog dejstva kiseonika – kaže za Kurir dr Dejan Milojević, načelnik pedijatrijske intenzivne nege.

Već danas popodne beba će biti vraćena u KC Niš i sutra je planiran otpust.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– U startu ovaj dan, dan izlaska nije bio realan. Bilo je tu dosta pesimističnih dana, pa naiđe neki optimističan. Ali, srećom i to smo dočekali. Beba je potpuno dobro – ističe Milojević.

Branislav Ivanović, otac malenog Aleksandra srećan je što će jedinca sutra, konačno, odneti kući.

FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

– Sve je spremno, i stvari i sve. I majka je trebalo da bude s njim, ali Bog nam nije dao. Šta da radimo, nemamo kud. Aleksandar je toliko željeno i čekano dete. On će ispuniti moj život, ali prazninu za Brankicom niko i nikada neće moći – kaže Branislav.

Podsetimo, mališan heroj nadljudskim naporima lekara došao je na svet živ tokom porođaja trudnice na respiratoru obolele od kovida Brankice Ivanović iz okoline Vranja, koja je tog 27. jula i i preminula.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Foto Privatna Arhiva
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.