Aleksandar Vučić: Vlada velika nestašica cepiva u celom svetu! Građani koji su primili vakcinu NE TREBA DA BRINU za drugu dozu (FOTO)(VIDEO)

0 4,720

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je večeras završne radove na Savskom trgu pred svečano otvaranje spomenika Stefanu Nemanji.

Tokom posete predsednika prvi put je isprobano osvetljenje.

– Mi smo do pre nekoliko godina ovaj prostor zvali “štajga” i bio je simbol svega ruiniranog u Beogradu, a pogledajte kako sada prelepo izgleda. Biće ovo najlepši trg u Beogradu, možda i u Srbiji. Samo da promenimo fasadu na zgradi pošte i biće neverovatno – rekao je Vučić tokom razgovora sa radnicima.

Vučić je u društvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića obišao i spomenik rodonačelniku loze Nemanjića koji će svečano biti otvoren 27. januara.

 

Spomenik fantastično izgleda – nije krio oduševljenje Vučić.

Predsednik je dodao da je presrećan i da sve izgleda nestvarno.

– Nisam očekivao da će ovako neverovatno da izgleda – rekao je Vučić i naglasio da je spomenik urađen tako da objasni istoriju naroda i duhovnosti.

Savski trg i spomenik Stefanu Nemanju je prema njegovim rečima simbol podizanja Srbije iz pepela.

– Ovo je način da pokažemo da Srbija u svakom smislu ima snage da se podiže. Popravili smo i sat na Železničkoj stanici posle 24 godine. To valjda i govori o 24 godine srpskog neuspeha i ovo je simbol srpskog napretka – rekao je Vučić i pozvao građane da nakon otvaranja na Svetog Save prošetaju uveče do Savskog trga i uvere se kako sve fantastično izgleda.

Predsednik je dodao da bi vraćanje originalne fasade zgradi Glavne pošte bilo izvanredan potez.

Vakcine ima za narednih sedam-osam dana

Vučić je naglasio da je Srbija trenutno četvrta u Evropi po stopi vakcinacije i da očekuje da ćemo u narednih 24 sata biti drugi na listi.

– Gotovo nemoguće je nabaviti vakcinu. Po ceo dan radim na tome. Ne znam o čemu se radi i ne razumem šta se to dešava u svetu. Mi smo potpisali ugovore, ali nam od Fajzera stiže manje vakcina nego što je predviđeno – rekao je Vučić i dodao da imamo vakcina za narednih sedam-osam dana ako se nastavi vakcinacija ovim tempom.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSKRIN TANJUG

Ističe da se “muče” sa nabavkom vakcina i da Vlade Srbije radi danonoćno, ali da kasne Sputnik i Fajzer, a da Astra Zeneka smanjuje proizvodnju.

Najavio je dopremanje još 100.000 doza.

– Moramo da obezbedimo revakcinaciju i da svi koji su već primili vakcinu imaju vakcinu za revakcinaciju. Nećemo raditi kao neki da delimo vakcine, a ne ostavljamo ih za revakcinacije. Ljudi koji su već vakcinisani i stariji ne treba da brinu – naglasio je Vučić i dodao da će problem biti još veći kad se pojavi novi soj korone u našoj zemlji.

Predsednik je prokomentarisao i kritike “Dveri” na račun bedževa koji se dodeljuju onima koji su vakcinisani.

– Ja nisam vakcinisan, a voleo bih da budem. Ne znam o čemu pričaju. Neću da podilazim nikome zarad političkih poena. Setimo se da smo sproveli najteže reforme. Neću da sanjam da je zemlja ravna ploča i takve gluposti ni deca ne izgovaraju – kaže predsednik.

Zahtev da se formira ministarstvo za izbore Vučić je nazvao glupom idejom:

– To ne postoji nigde. To traže oni koji bi opet da se vrate na vlast samo kako bi pljačkali. Ovo je nezavisna i suverena zemlja i greše ako misle da će Tanja Fajon da me nagovori da ga oformim. Te gluposti o takvom ministarstvu su jednako glupe kao ministarstvo za nošenje kapa.

(Kurir.rs)Komentari

komentara

Foto Instagram Printskrin Tanjug
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.