Aleksandar Vučić: Prijatelj u nevolji pravi je prijatelj! Zahvalni smo Kini

INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA EMITOVAN I NA KINESKOJ DRŽAVNOJ TV

0

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu kineskoj medijskog grupi (CMG), opisujući odnos Srbije i Kine – da je prijatelj u nevolji pravi prijatelj i zahvalio za svu podršku i pomoć koju je Kina pružila Srbiji.

 

Vučić je, uoči današnjeg Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kazao da je veoma zainteresovan da čuje govor kineskog predsednika Si Djinpinga, njegova viđenja o globalnog budućnosti i saradnji Kine sa svim zemljama, te da čuje kineske planove.

 

Ukazujući na značaj inicijative “Pojas i put”, rekao je da je ona olakšala saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i izrazio nadu u dalje jačanje ekonomskih veza Kine i udrživanju u borbi protiv Kovid-19.

Predsednik je zahvalio na velikoj podršci i pomoći Kine Srbiji.

“Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima”, naglasio je on.

Srbija je u januaru dobila milion vakcina iz Kine, a zahvaljujući tim vakcinama istkao je Vučić – Srbija je sada vodeća u vakcinaciji u Evropi.

On je pohvalio je Kinu za ispunjenje obečhanja da će vakcine učiniti globalnim javnim dobrima kad budu dostupne, sa većom pristupašnošću i dostupnošću zemljama u razvoju.

(Kurir.rs/Twitter)

Foto Printscreen
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.