Aleksandar Kajmaković(ACA BOSANAC) PRIZNAO: Slaviša Kokeza me povezao sa Belivukom!

Demolirali su mi klubove sve dok nisam pristao da ih obezbeđuje Veljina ekipa

0 699

Aleksandar Kajmaković, poznati beogradski ugostitelj je u policiji ispričao da je do poslovnih odnosa sa Belivukom – da mu njegova ekipa obezbeđuje lokale (restorane, kafiće, klubove) – došao preko poznanstva sa Kokezom.

 

Međutim, ideja o ovoj “saradnji” nije potekla od samog Kajmakovića već mu je praktično bila nametnuta, ukoliko želi da nastavi da posluje.

Komplikacije su, kako je kazao nadležnima, počele kada je Slaviša Kokeza 2016. više puta kontaktirao s njim i ubeđivao da obezbeđenje njegovog kluba “Kasina” preuzmu navijači Partizana. Kako je ovaj to odbio, u narednom periodu su navijači dolazili u klub, pravili probleme, a bilo je i policijskih racija.

hapšenje, Aca Bosanac, Aleksandar Kajmakovic, privođenje, kafić
FOTO: MUP PRINTSCREEN

Kako bi saznao šta se dešava, preko predsednika FSS je stupio u kontakt s ljudima iz policije. Kajmaković je otkrio da je upoznao Dijanu Hrkalović, da ga je ona ispitivala da li je saradnik jednog od vođa “škaljaraca”, a onda su nastavili viđanja s vremena na vreme. S policijom, tvrdi, više nije imao problema. Hrkalovićka mu je, otkrio je, rekla da ne brine ni oko Darka Eleza, koji mu je takođe pravio probleme.

U leto 2020. odlučio je da prepusti Belivuku obezbeđenje “Kasine”, a kasnije mu je prepustio isti posao i u objektima “Temperament” i “Lafajet”. Restoran “Temperament” je, tvrdi, otvorio sa Kokezom i ministrom Nebojšom Stefanovićem, a na predlog predsednika FSS.

Slaviša Kokeza
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Kajmaković je policiji ispričao da ga je Stefanović, bivši ministar MUP, tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu, a dogovor je bio da prihodi od restorana idu “50 odsto Stefanoviću i Papiću”, a po 25 odsto njemu i Kokezi. Stefanović je ove navode demantovao.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)Komentari

komentara

Foto DAMIR DERVIŠAGIĆ Foto: ATA Images, Privatna Arhiva, Mondo/Stefan Stojanović
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.