AKO VAS POZOVE OVAJ BROJ, NI SLUČAJNO SE NE JAVLJAJTE! Prevara iz 2013. ponovo HARA SRBIJOM! Jedan poziv će vas SKUPO KOŠTATI!

0 1,163

Reč je o prevari koja datira još iz 2013. godine, a koja se povnavlja s vremena na vreme. Ovih dana na meti je na stotine hiljada građana u Srbiji.

 

Mobilni operatori upozoravaju svoje korisnike da obrate pažnju na propuštene pozive sa pozivnog broja +88 i da ne odgovaraju na njih jer je u pitanju prevara.

U poslednje vreme zabeleženi su brojni slučajevi ovakvog načina prevare. Naime, pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatora prema različitim fiksnim i mobilnim mrežama i identifikuju se kao propušteni pozivi.

Mobilni operatori nisu u mogućnosti da blokiraju ovakve pozive jer pozivi stižu stalno sa različitih brojeva.

 

Kada korisnik uzvrati propušteni poziv, najčešće dobije govornu poštu, s tim što se uspostavljanje i vreme trajanja poziva tarifiraju po cenovniku za međunarodne razgovore, a često su u pitanju daleke destinacije za koje važi najskuplja tarifa.

Dodatni problem predstavlja to što niste u mogućnosti da sami prekinete poziv, već je podešeno da vas automat zadrži određeno vreme na vezi, što vas može koštati i do 600 dinara po minutu. Jedini način da se prekine poziv u tom slučaju jeste da izvadite bateriju iz telefona.

Savetujemo vas da nipošto ne uzvraćate pozive na ovakve brojeve i ne šaljete im SMS poruke, kako ne bi došli u neprijatnu situaciju da ni krivi ni dužni plaćate visoke telefonske račune.Komentari

komentara

Foto Pixabay
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.