Akcija “Naš Beograd” okupila 350 volontera

5,061

Godišnja volonterska akcija “Naš Beograd” organizovana je danas 10. put u glavnom gradu i u njoj učestvuje 350 volontera iz 11 kompanija, koji će na 12 lokacija raditi za javno dobro.

U akciji učestvuje sedam partnerskih organizacija, kao i ambasador SAD Kajl Skot sa zaposlenima iz ambasade te zemlje i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici sa svojim timom.

Na otvaranju akcije, na platou ispred Filozofskog fakulteta, organizovano je sakupljana pomoći za beskućnike.

Ambasador Skot je poručio da svi koji volontiraju tako pokazuju koliko vole svoj gad i koliko žele da ga sačuvaju.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ

Rekao je da je duh volonterizma u SAD veoma izražen i da su počeli da ga grade i u Srbiji i podsetio je na američki izreku ”cvetaj gde si posađen”.

“I mi u ambasadi SAD volimo Beograd i želimo da bude bolje mesto za našu decu. To je i naš grad. Učešćem u akciji pokazujete da ste spremni da žrtvujete jedan dan i ulepšate Beograd”, poručio je Skot.

Skot će danas volontirati sa zaposlenima ambasade SAD u Osnovnoj školi za slabovide “Dragana Kovačević” u Šafarikovoj ulici.

Fabrici je rekao da je nepunih godinu dana u Beogradu, ali da je želeo da učestvuje sa svojom porodicom u volonterskoj akciji “Naš Beograd” i podsetio da EU u njoj već tradicionalno učestvuje.

“U zajednici mnogo primate i zato treba i vi njoj nešto da date”, poručio je Fabrici.

On je kazao da će sa svojim timom volontirati u Zemunu zajedno sa nevladinom organizacijom Evo ruka za pomoć deci sa invaliditetom, tako što će pomagati u tradicionalnoj pripremi džema od jagoda.

Foto: TANJUG/ FILIP KRAINČANIĆ

Akcija je tradicionalno okupila timove iz društveno odgovornih kompanija, koji su još jednom svojim volonterskim angažmanom pomogli poboljšanje svoje lokalne zajednice.

Događaj se ove godine organizuje uz podršku USAID-a kao deo programa koji Forum za odgovorno poslovanje i Smart Kolektiv realizuju u koaliciji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Trag Fondacijom, Fondacijom Katalist, Srpskim filantropskim forumom i Privrednom komorom Srbije.

Predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i generalni direktor Vip mobajla Dejan Turk je rekao da se ta akcija održava 10. put i da je u njoj do sada učestvovalo oko 3.500 zaposlenih iz više od 30 kompanija.Komentari

komentara

Foto Tanjug
Izvor/Autor BKTVNews

Comments are closed.