KARANFILOV DAN

0 784

ZA SVE JE KRIVA KLARA CETKIN

Gledam godinama šta se radi u društvu kod nas i u svetu.
Gledajući, čitajući, zaključio sam, da su se žene kod nas pogotovu, toliko izborile za ravnopravnost polova, da su umesto slabijeg postale jači pol.

Stvarno ne znam niti jednog muškarca kojima treba takva žena, koja će biti jača od njega u svim segmentima i ponašanju?
Znate li vi žene možda nekoga ?

Da čudo bude veće, kod nas se ženski pol toliko izborio i preterao u ravnopravnosti, da je to postalo gotovu destruktivno po njihovo javno zdravlje.

Danas gro ženskog sveta u Srbiji, a u Beogradu pogotovu puši, pije, izlazi na javna mesta, posećuje sportske priredbe i ostale manifestacije čak više no bilo koji prosečni muškarac kod nas.

Sve to ima za posledicu, da nikada nismo imali u društvu više bolesnijih žena, koje su zapatili razna retka i neretka oboljenja, karcinome, tumore, pa čak i infarkte što je do juče bila vrlo retka pojava kod žena.

Nekada su žene kod nas bile psihički mnogo stabilnije, karakterno mnogo čvršće, odvažnije, disciplinovanije, to više nije slučaj ili su baš-baš retki slučajevi.
Frustriranih ženskih stvorova kod nas je u drastičnom omeru porastao.

Cenim da učene žene kod nas rade na najatraktivnijim i najboljim i najlakšim radnim mestima, i pored toga što gotovo 70 % ženske polpulacije kod nas se smatra neškolovano.

To je opšte poznata stvar, u zdravstvu, u prosvetu, u bankama, u osiguravajućim društvima, u državnog upravi svih nivoa, u školskim i predškolskim ustanovama radi preko 70 % ženske populacije.

Imam na kraju jednu pohvalu za ženski rod u celini, da kojim slučajem muškarci mogu da radjaju decu, ljudska populacije u svetu bi bilo 4 puta manje, što i ne bi bio neki veliki greh/šteta, s obzirom u šta nam se pretvorila planeta gde živimo i radimo.

P.S. U to ime potsetiću vas na jedan moj aforizam kao i svakog 8 marta, a koji sam objavio pre 20 i nešto godina u ondašnjoj “Expres politici”, a koji glasi:
Cvećka sam-primite me za 8. MartVIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.