11TRI Belgrade – Dođite na Adu, pobedite sebe!

0 1,042

Ovogodišnja trka je od strane Srpske triatlonske unije (STU) dobila status drzavnog prvenstva u triatlonu

Beograd će i ove godine biti domaćin najboljim Evropskim triatloncima, jer će se 23. septembra 2018. godine drugi put održati triatlon trka 11TRI Belgrade.

Ovogodišnja trka je od strane Srpske triatlonske unije (STU) dobila status drzavnog prvenstva u triatlonu.

Triatlon je svetski popularan sport i u ekspanziji je poslednjih godina, kako u profesionalnom tako i u rekreativnom smislu, pa ne čudi činjenica da se ove godine očekuje najmanje 400 takmičara iz celog sveta, a s obzirom da je staza trke potpuno ravna, veoma je pogodna za postizanje novih ličnih rekorda. Triatlon je sport u kome se čovek takmiči prvenstveno sa samim sobom, te je zbog toga jako popularan među takmičarima.

Ovaj veliki sportski događaj će okupiti fizički najspremnije takmičare koji će individualno prelaziti iscrpljujuće deonice, ali i timove od 3 člana (stafete), koji mogu podeliti svoje učesnike po segmentima trke kako bi preplivali 1.9km na Adi Ciganliji gde će i biti centralni događaj,  vozili biciklu 90km trasom koja ide preko mosta na Adi i glavnom savskom magistralom  sa krajnjim tačkama kod ulice Omladinskih brigada i skretanja za Železnik na Obrenovačkom putu i istrčali 21km na potezu od Ade Ciganlij ka Beogradu na vodi, što je u skladu sa standardom svetskih najpoznatijih trka (Ironman, Ocean Lava, Challenge i dr).

Već  je potvrđeno učešće velikih imena u triatlonu, a prijave  su otvorene do 15. Septembra. Prijave za takmičare vrše se preko veb sajta www.triathlon.rs.

Pozivamo sve zainteresovane ljude koji bi želeli da se bolje upoznaju sa triatlonom, da dodju na Adu Ciganliju i isprate takmičenje . Ulaz za gledaoce je besplatan.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Promo
Izvor/Autor SrbijaDanas

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.