Koaliciona BUDALA

Вулин: „Будите без бриге, вашке код миграната су стављење под контролу!“
12. новембра 2016.
Facebook

– Министар Александар Вулин изјавио је да су у смештајним центрима за мигранте предузет све неопходне мере због све већег броја миграната који имају вашке.

Он је навео да грађани не треба да брину.

„Детектовали смо да се појављује све већи број миграната који имају вашке и да та ствар не би измакла контроли, Завод за јавно здравље је упозорио, а ми смо у свим смештајним капацитетима предузели све потребне мере“, рекао је Вулин новинарима у Београду после обиласка Материнског дома.

Он је навео да становништво Србије може да буде „потпуно мирно и потпуно сигурно“, јер се у свим прихватним центрима потенцијално заражени адекватно третирају.

Вулин је навео да мигранте треба склонити са улица и паркова и позвао их да дођу у прихватне центре, где ће им бити пружена адекватна заштита.

„Наши центри имају довољно капацитета, сигурно су бољи од парка и напуштених барака. За свакога има места у нашим центрима“, додао је министар.

Упитан да прокоментарише то што неке невладине организације упозоравају да услови у смештајним центрима нису добри, он је позвао новинаре да посете прихватне центре кад год желе и да се увере какви су услови и хигијена у њима.

„Kад год хоћете, дођите, слободно. Али, молим вас, обиђите и бараке у парку“, додао је Вулин и позвао све невладине организације да дођу у прихватне центре и да раде с мигрантима.

Бета

Komentari su zatvoreni.