0 Stanovnike ove tri beogradske opštine uskoro neće mučiti gužve u saobraćaju: Vesić obišao završne radove na putu i najavio nove projekte

0 6,084

Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju državnog puta Parcani-Ripanj-Barajevo, koji povezuje opštine Sopot, Barajevo i Voždovac. Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana.

https://beograd24.rs/lepe-vesti-za-beogradane-pocinje-sa-radom-letnji-bioskop-na-vracaru/

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević.

Vesić je rekao da je taj put povremeno nasipan, ali da građani nisu mogli da ga koriste u kišnom periodu.

– Na zahtev opštine Spot, a u dogovoru sa Putevima Srbije uspeli smo da uradimo 7,2 kilometra puta. Sa ovog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i do naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do izlaska na auto-put. Ovo je veliko olakšanje za meštane sve tri opštine – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma.

Put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma-Foto: Beoinfo

– Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog plana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Naša politika je da u svim delovima grada budu isti uslovi za život, da svi imaju put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz – naglasio je Vesić i dodao da će po završetku puta Parcani-Ripanj-Barajevo, biti rekonstruisana postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

On je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije.

Vesić je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije-Foto: Beoinfo

– Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se razvijaju prigradska naselja bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena – zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta Parcani-Ripanj-Barajevo i dodao da će on mnogo značiti građanima.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Sopot on je rekao da će ta opština i Grad Beograd realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

– Mi smo sa gradom završili 15 seoskih domova, preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama. Opština Sopot i Grad Beograd finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu za oko 350 dece, koji će biti stavljen u funkciju krajem oktobra – naglasio je Milosavljević.

(Telegraf.rs)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.