5 stvari koje obavezno morate da uradite pre nego što prodate svoj iPhone

65,483

Evo šta morate da uradite pre nego što svoj stari iPhone zamenite za novi

Postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da uradite pre nego što vaš iPhone promeni vlasnika.

Veoma je važno da ispratite sve ove korake ako želite da zadržite svoje podatke, ali se i postarate da oni neće završiti u pogrešnim rukama.

1. Bekapujte ga

Foto: Pixabay.com

Prva stvar koju morate da uradite jeste da sačuvate svoj razum – tačnije, sve vaše podatke.

Bekapujte sve.

Postarajte se da na kompjuteru imate najnoviju verziju iTunesa. Povežite iPhone sa kompjuterom.

Kada ga iTunes otkrije, idite na File > Devices > Back Up.

Postarajte se da je sve bekapovano kako treba tako što ćete otići na Preferences > Devices i proveriti vreme poslednjeg bekapa.

Podatke je moguće bekapovati i bez kompjutera tako što ćete sve podići na 2oblak”. Idite na podešavanja telefona, izaberite svoje ime i dodirnite iCloud ikonicu. Skrolujte sve do opcije iCloud Backup > Back up now.

Sistem će automatski bekapovati sve vaše fotografije, naloge, dokumente i druge podatke.

Kada uzmete novi telefon, sve podatke možete da vratite sa iTunesa ili iClouda.

2. Deaktivirajte svoj telefon

Foto: Tanjug/AP

Kada je Find My iPhone funckija aktivirana, to može da blokira aktivaciju novog korisnika. Zato je najbolje da je deaktivirate. idite do Go to Settings > Your Name > iCloud > Find My iPhone i isključite ovu opciju.

3. Izlogujte se iz iMessagea

Ovo je prvenstveno bitno za sve koji planiraju da pređu na Android platformu.

Ali svakako je dobra ideja da se izlogujete. Idite na Settings > Messages > i deaktivirajte iMessage.

4. Izlogujte se sa iClouda

Apple savetuje svima koji imaju iOS 10 ili noviju verziju da se izloguju sa iClouda, ali i iTunesa i App Storea pre nego što prodaju uređaj.

– Ako koristite iOS 10.3+, idite na Settings > [vaše ime] > Sign Out

– Ako koristite iOS 10.2 ili noviji, idite na Settings > iCloud > Sign Out

5. Izbrišite sve

Na ovaj način niko neće moći da njuška po vašim podacima. Vreme je da obrišete svoj telefon.

Idite na Settings > General > Reset > Erase all Content and Settings i odobrite sve.



Komentari

komentara

Foto Pixabay
Izvor/Autor Telegraf.rs

Comments are closed.

Close